προβολές ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου + bar από το αντιεξουσιαστικό blog Our Baba doesn't say fairytales

Το αντιεξουσιαστικό blog Our Baba doesn't say fairy tales, συνεχίζει τις προβολές ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου, αυτή τη φορά στο Ελευθεριακό Εργαστήρι Κινηματικών Υποδομών (Αίνου 1 και Βουλιαγμένης, δίπλα στο μετρό του Αγίου Ιωάννη).

Η αφορμή για το συγκεκριμένο 2ήμερο είναι ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της ελληνικής έκδοσης του 2ου τεύχους του περιοδικού Antipolitika που έχει σαν θεματική τη Γιουγκοσλαβία. Το 1ο τεύχος του περιοδικού, με θεματική τον αντιμιλιταρισμό, είχε κυκλοφορήσει στα σέρβικα και στα αγγλικά.
Η έκδοση στα ελληνικά του δεύτερου τεύχους του Antipolitika, το οποίο αποτελείται από 23 κείμενα, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας συντροφισσών και συντρόφων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννινα (και από πιο μακριά). Οι περισσότερες/-οι από μας (αλλά όχι όλοι/-ες) συναντηθήκαμε (και) στη δικτύωση Balkan Solidarity και θεωρούμε σημαντική κάθε μορφή στήριξης του Antipolitika.


https://antipolitika.noblogs.org/post/2019/06/30/objavljen-je-drugi-broj-the-second-issue-is-out/

Την δεύτερη μέρα, το Σάββατο 30.11, θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης της ελληνικής έκδοσης του 2ου τεύχους του περιοδικού.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Παρασκευή 29/11
Police, Adjective (Ρουμανία, 2009) 20:30

Σάββατο 30/11
Μικρή Ιστορία Αγάπης (Πολωνία, 1988) 20:30Σε κάθε προβολή θα υπάρχει μια μικρή εισήγηση για την ταινία και μετά θα ακολουθεί χαλαρή συζήτηση.

υγ. Θα υπάρχουν αρκετές ταινίες Ανατολικοευρωπαϊκού Κινηματογράφου σε laptop, όποιος κόσμος θέλει, μπορεί να φέρει εξωτερικούς σκληρούς κλπ για να πάρει.

υγ.2 Θα υπάρχει επίσης η αγγλική έκδοση του 2ου τεύχους του βαλκανικού αναρχικού περιοδικού Antipolitika.https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/

Ημερομηνία